SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Angstreduktion 

Der vil ofte være mange stress symptomer forbundet med en angstlidelse. Derfor arbejder jeg i første del af angstbehandlingen med stressreduktion for at understøtte din krops behov for hvile og restitution. Derefter danner vi os sammen et overblik over angstens mønstre med udgangspunkt i, hvordan du oplever at din angst kommer til udtryk, i hvilke situationer den opstår og hvilken indflydelse den har på dit liv.

Med udgangspunkt i hvordan du oplever din angst, vil behandlingsforløbet gøre det mere klart for dig, hvorfor og hvordan din krop reagerer på angst og hvilke mekanismer, der er tilknyttet den kropslige reaktion.

Behandlingerne understøtter din evne til at aflæse og genkende din krops signaler, ikke kun på angsten, men også på de signaler, der understøtter behovet for ro og hvile.


Angstsymtomer

Der findes flere forskellige angstlidelser, som f.eks. generaliseret angst, socialfobi, sygdomsangst og panikangst, og disse kan alle variere i sværhedsgrad og omfang. Symptomerne på lidelserne kan både være psykiske, fysiske og adfærdsmæssige, men de varierer også i forhold til den form for angstlidelse, der er tale om. Derudover genkender mange mennesker med angst symptomer fra mere end en enkelt angstlidelse. De mest typiske symptomer på angst er en generel følelse af uro i kroppen, nervøsitet, ængstelighed og hjertebanken


Kropslige metoder, som skaber ro i tankerne

Med Psykomotorisk behandling får du - udover beroligende kropslig behandling - også relevante øvelser der fokuserer på kropsbevidsthed, ro, hvile og nærvær. Du lærer at lytte til, acceptere og håndtere din angst.

Du vil få teknikker, som skaber ro i tankerne og skærper din kontakt til nuet, som hjælp til selvhjælp. 


Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.