SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling, Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Som Fysiurgisk massør er jeg uddannet til og trænet i at behandle alle spændingsniveauer, fastlåsninger, skader, stress og blokeringer i kroppens forskelligartede væv. 


Fysiurgisk massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske og fysiologiske opbygning, ud fra sammenhængen mellem dine muskler, led og organer der påvirker hinandens funktion.

Dit bindevæv behandles, styrkes og afspændes også med specifikke massageteknikker, såsom aktivering af akupressur punkter og meridianer.

Jeg tilpasser det enkelte massagegreb til spændingstilstanden i din enkelte muskel. Herved "følger" jeg dine musklers elasticitet, i stedet for at manipulere dem. Denne "lyttende" tilgang understøtter din krops naturlige evne til at regenerere og hele sig selv.


Bindevævsmassage er en meget behagelig og afspændende massage, der giver dig ro og hjælper dit nervesystem og din naturlige evne til at regenerer og restituere. Massagen fjerner effektivt affaldsstoffer, der ophober sig i vævet som hårde knuder – såkaldte myoser. Myoser mindsker tilførslen af ilt og næringsstoffer til celler og væv, og kan give forskellige gener og smerter. Bindevævsmassage har desuden følgende positive effekt:


  • Balancerer dine enkelte musklers spændingstilstand
  • Forbedrer din kropsholdning
  • Reducerer smerter, da massagen aktiverer din krops udskillelse af endofiner, der er kroppens naturlige smertelindrende stof
  • Aktiverer og styrker dit immunsystem og dine organer
  • Forkorter restitutionstiden efter muskelskader
  • Hjælper muskelfibrene i at hele sig og undgå arvæv
  • Forebygger muskelinfiltrationer og fastklemte nerver
  • Forbedrer bevægeligheden i dine muskler og led
  • Hjælper din krop med at normalisere lymfesystemet og væskebalancen i celler, væv og blod.
  • Styrker din kropsbevidsthed og evne til at slappe af og mærke nærvær

Bindevævsmassage kan udover at forebygge og behandle en lang række kropslige symptomer på overbelastning, også behandle specifikke livsstilsrelaterede problemer såsom: musearm, golfalbue, spændingsrelateret hovedpine, iskiassmerter, overbelastningsskader m.m.


Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.