SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling, Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Behandling af søvnbesvær

Søvn er et af de mest grundlæggende behov for os mennesker. Vi kender alle sammen den gode fornemmelse i kroppen efter en god nats søvn, og hvilken indflydelse søvnen har på vores dagligdag.

De fleste af os oplever dog perioder med forskellige former for søvnbesvær. Søvnbesværet kan være en af følgerne af en ekstra belastende periode, men søvnbesværet kan også være opstået, fordi vi har fået indarbejdet en dårlig søvnrytme, som vi ikke kan komme ud af igen.


Et sundt og opbyggende søvnmønster

I behandlingen af søvnbesvær vil det naturlige mål være at genoprette et sundt og opbyggende søvnmønster. Indledningsvis afklares netop dine vanskeligheder ved søvn. Bagefter arbejder vi med søvnhygiejne. Det vil sige de elementer, der kan påvirke vores evne til at falde i søvn og have en tilstrækkelig lang søvn uden afbrydelser.

Det kan f.eks. handle om sovestilling, kost, tankemylder, snorken, indretning af soveværelse etc. Efterfølgende vil vi arbejde med kropsbevidsthed og afspænding med henblik på at gøre sovesituationen behagelig og afslappende, så du får de bedste muligheder for at få en god nattesøvn.

Du får kropslig behandling der beroligerer dit nervesystem, styrker dit immunforsvar og din kontakt til dit indre, således at du får lov til at mærke positiv effekt af restitution. Sideløbende vil du blive introduceret til, hvad søvn gør ved din krop og hjerne. På den måde vil du bedre forstå de symptomer, søvnløshed kan forårsage, og være mere bevidst om, hvornår og hvordan det påvirker dig, for så at kunne lave positive forandringer.


Symptomer på søvnbesvær
  • Besvær med at falde i søvn
  • Opvågning i løbet af natten
  • Ikke at føle sig udhvilet efter nattesøvnen
  • Irritabilitet
  • Ondt i maven
  • Koncentrationsbesvær
  • Spændingshovedpine
  • Følelsesmæssige udsving
  • Muskelømhed
  • Tristhed

Både fysiologiske og psykologiske faktorer kan have indflydelse på vores søvn. Problemer med søvn kan f.eks. være forbundet med en følelsesmæssig svær periode, snorken, overgangsalder eller kost.

Behandlingen vil tage udgangspunkt i årsagen til din søvnløshed.


Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.