SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Behandling til børn u/14 år er en blid, løsnende og frigørende behandling, som bidrager til sundt og stærkt nervesystem og immunsystem, samt indre indro ro og afbalancering, hvilket alt sammen gaver dit barns udvikling og helbred på alle planer.


Rigtigt mange skolebørn døjer med træthed, koncentrationsbesvær, ømhed og smerter, lavt selvværd og mangel på motivation. 

Også børnehavebørn, dagplejebørn og spædbørn kan være plaget af overbelastning og mistrivsel, og har ligeledes stor gavn af at få god, omsorgsfuld, nærende behandling.

Mor, far eller anden omsorgsperson er, hvis det ønskes, med under behandlingen.


Der kan efter ønske laves forløb der styrker barnets indlæringsevne, bl.a. ved brug af Psykomotoriske behandlingsteknikker og øvelser, der styrker forbindelsen mellem højre og venstre hjernehalvdel. Nyere hjerneforskning har vist, at Psykomotorisk behandling har positiv effekt på barnets neuropsykologiske udvikling, ved at regulere, styrke og berolige barnets nervesystem, alt efter hvad det enkelte barn har brug for. 


Dit barn får vedvarende positiv effekt, fordi der arbejdes med dit barns helbred som helhed - en genvej til dit barns naturlige evne til selvregulering.