SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Jeg bor på landet med min mand og nyder livet der.

Jeg sætter stor pris på at være i naturen året rundt, både som aktivt rum og stillerum. Derudover er Heartfullness meditation en vigtig del af min hverdag, og mine behandlinger bærer præg af den ro og dybde, jeg oplever i naturen og meditation.

Udover at give behandlinger i Alken, er jeg dagplejemor for skønne børn i 0-3 års alderen med god kollega i Ry, hvilket jeg brænder rigtig meget for og glædes ved hver dag. 


Jeg har 11 års klinik erfaring, dels som ansat ved Them Klinik for Fysioterapi, Ren velvære i Århus (se udtalelse), kliniksamarbejde i Svendborg og i Århus, samt ansættelse ved klinik ved Århus svømmestadion og selvstændig klinik i Ry og Alken. 


CV behandling

2008: Meridian massage og akupressur(V. Avjuvedisk læge i Indien)

2009: Lægeeksamineret Fysiurgisk massør(Fysiurgisk institut, Århus)

2009: Lægeeksamineret øreakupunktør(Fysiurgisk institut, Århus)

2009: Meridian massage, zonereflekspunkter, akkupressur og triggerpunkter (Fysirugisk institut, Århus)

2013-2015: Osteopatiske teknikker til ryglidelser 

2013-2015: Efteruddanelse Kranio Sacral Terapi(V. Maja Hansen)

2013: Alexander teknik - behandling af ryglidelser (V.  Grethe Wamm)

2012-2016: Professions bachelor i Psykomotorisk behandling, Via University College

2018: Efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi til børn(V. Maja Hansen)

Professions bachelor i Psykomotorisk behandling 

Uddannelsen i Psykomotorisk behandling/bindevævsbehandling er en 3½ årig professionsbachelor, med akademisk og praktisk kendskab til hovedfagene: anatomi, fysiologi, neurologi, psykologi og pædagogik. Herudover består uddannelsen i praktisk erfaring med kropsterapeutiske metoder, bindevævs behandling og akupressur, samt teknikker til behandling af både børn, unge og voksne, samt praktik forløb med behandling indenfor alle målgrupper, også i psykiatrien.

Uddannelsen i Psykomotorisk behandling er en proffesions bacheloruddannelse med samme pensum som Fysioterapi i de naturvidenskabelige fag. Psykomotorisk behandling egner sig til både børn og voksne og er særlig effektiv i forbindelse med:

  • Stress og udbrændthed
  • Angst
  • Åndedrætsbesvær og spændinger
  • Tinitus
  • Bevidsthed om kroppens signaler
  • Hyperaktivitet
  • Hovedpine og svimmelhed
  • Nakke og rygprobleme
  • Hjernerystelse
  • Piskesmæld
Jeg er tilhørerende fagforeningen DAP. Din garanti for en veluddannet behandler.

Erhvervserfaring:
2009-2010: Klinik Ren-velvære, Hinnerup, Århus
2009-2010: Firma aftale ved Bascon i Århus
2010-2012: Klinik samarbejde i Svendborg
2012-2013: Klinik ved Århus Svømmestadion 
2013-2015: Klinik lokale ved Ganefryd Århus
2016-2019: Selvstændig klinik i Ry
2016-2019: Børnehaven Ellemosen i Ry - behandlingsforløb af 3-6 årige
2019-2020: Them klinik for Fysioterapi 
2020: Selvstændig klinik i Alken