SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Hvor ofte?

Jeg anbefaler oftest, at der går 2-3 uger mellem hver behandling. Kroppen åbner og renser under en behandling, og arbejder videre på de processer som behandlingen sætter i gang. Derfor har kroppen ofte brug for ro og tid til at restituere før en ny proces sættes i gang.

Mærker du, at der for dig skal gå kortere eller længere tid end det, så er det helt fint.


Hvor mange behandlinger?

Hvor mange behandlinger der er brug for, afhænger af hvad det er du kommer med, og hvilken forandring du ønsker at se. Et hold i ryggen kan løsnes på en enkelt behandling, hvorimod en krop i stress kan tage måneder og et barndomstraume måske kan tage et år at få åbnet op for.

Jeg anbefaler altid et forløb, da det er de færreste problematikker der har et quick-fix – i hvert fald hvis man vil undgå at det vender tilbage.


Det er vigtigt at bibeholde evt medicinsk behandling, hvis du lider af alvorlige kroniske sygdomme. Behandlingerne hos mig skal ses som et supplement til den lægelige behandling og ikke en erstatning for den. Døjer du derimod med mindre alvorlige, men meget generende ubalancer som allergi, ledsmerter, fordøjelseproblemer, kolik, mindre hormonelle forstyrrelser eller lettere betændelsestilstande, kan behandlingerne ved Psykomotorisk fysioterapi ofte stå alene.

Du behøver ikke have specifikke problematikker for at opsøge behandling - at forebygge og vedligeholde dit helbred er en god grund i sig selv.


Reaktioner på behandlingen?

Reaktionen på en behanlding er forskellig fra person til person, og fra behandling til behandling.

Du kan opleve at din krop føles tung, afslappet og træt, og du også opleve fornyet energi og flow.

Dine følelser kan være påvirkede, og du kan for eksempel føle dig mere sårbar, irritabel, tænksom eller nærværende.

Behandlingen kan sætte gang i mange processer samt en dyb udrensning og afspænding. Derfor er det vigtigt at få en masse vand at drikke efter en behandling, for at hjælpe kroppen med udrensningen, samt give hvile og ro til at restituere og fordøje det, der måtte være dukket op.