SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Hvad er øreakupunktur?

Øreakupunktur kaldes også  'mikrozoneterapi' da principperne for diagnose og behandling er de samme som for zoneterapi. Både vores muskel-, knogle-, organ-, og hormonsystem har specifikke reflekspunkter i ørets anatomi. Når sygdom eller ubalancer opstår i kroppen, vil det  relaterede punkt i øret reagere. Behandlingen af det belastede område går igang så snart akupunkturnålene placeres i reflekspunkterne, og har målbareffekt helt ned på celleplan.  


WHO(verdens sundhedsorganisation) har udgivet en officiel liste over mere end 50 lidelser som øreakupunktur har positiv effekt på, bl.a:

 • lidelser i bevægeapparatet (muskel- og ledsmerter)
 • kroniske samt akutte skader
 • allergier
 • migræne og hovedpine
 • hedeture
 • søvnproblemer
 • hormonelle forstyrrelser
 • følelsesmæssige problemer som angst, uro, stress, udbrændthed, sorg og lettere depressioner
 • smerter generelt, f.eks. hovedpine, menstruationsproblemer, muskel- og gigtsmerter, frossen skulder, piskesmæld
 • idrætsskader
 • nedsat immunforsvar, allergi, høfeber, lettere infektioner og bihulebetændelse
 • kredsløbsproblemer
 • mave-/tarmlidelser

Øreakupunkturen kan også benyttes som hjælp til rygeafvænning, alkoholafvænning og appetitregulering(se afsnittet om NADA), selvfølgelig understøttet af din egen motivation og indsats


Hvordan foregår øreakupunktur?

Du ligger fuldt påklædt, og jeg starter ved hjælp af effektiv punktsøger med at lokalisere hvilke overbelastede punkter og organzoner der skal behandles. Derefter vil du få placeret tynde akupunkturnåle i de aktuelle punkter, som skal sidde i ca. 20 minutter.

Hvis de aktuelle akupunktur punkter kræver længerevarende behandling, placerer jeg en “perma-nål”, som er en lille nålespids med hoved, som jeg sætter ind i overfladen af dit øre. Den skal sidde i 3-4 dage.

Antallet af nåle afhænger af, hvad der skal behandles og typen af nål ligeså.

Børn behandles med magnet kugler, der kan blive siddende i ørene og aktiveres ved tryk.


Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.