SIGNE TOPHOLM
Bachelor i Psykomotorisk behandling(bindevævsbehandling), Akupunktør og Massør
- med efteruddannelse i Kranio Sacral Terapi

SloHvad er psykomotorisk fysioterapi:
Psykomotorisk fysioterapi er en blid og dyb helhedsorienteret behandlingsform, der forebygger og afhjælper spændinger, smerter og skader, ved at afspænde- og balancere muskler og led, samt at arbejde med kropsholdning og bevægmønstre.
Psykomotorisk fysioterapi arbejder – ligesom kranio sacral terapi – med udgangspunkt i centralnervesystemet, bl.a. gennem aktivering af kroppens naturlige energipunkter, samt blid og meget behagelig behandlling af bindevæv og aktuelle spændingstilstande.
Behandlingen øger din kropsbevidsthed, din jordforbindelse, din kontakt til din intuition, dit blodomløb, dit naturlige energiflow og hjælper dig med at blive bedre til at mærke- og sætte dine grænser i hverdagen, gennem skærpet kontakt til dine indre ressourcer. Derudover styrker behandlingen dit immunforsvar og beroligere/skærper dit nervesystem, gennem specifikke akuressur punkter og aktivering af kroppens meridianer.
Psykomotorisk fysioterapi er en kropslig og indre proces til at acceptere dig selv og rumme følelser, angst/frygt. En hjælp til at finde dine ressourcer, så du f.eks. forebygger og undgår stress. Du styrkes i at fokusere og træffe valg, som er rigtige og vigtige for dig, og derved tage vare på dig selv både fysisk og psykisk.
En behandling foregår med tøj på og kan både foregå liggende, siddende og stående, med mulighed for forskellige øvelser. Behandlingen kan ses som en kropslig, sjælelig og verbal dialog, mellem dig og mig og mellem dit inderste og din krop.
gan

Stress reduktion 

Stress reducerende behandling indeholder både en her-og-nu-indsats, med kropslig behandling og beroligelse af dit nervesystem, der reducerer din akutte belastning, og en forebyggende indsats hvor dit helbred som helhed er i fokus.
For at understøtte behovet for hvile og restitution gør jeg brug af forskellige former for afspændingsøvelser, og viser dig relevante akkupressur punkter som du kan selvbehandle på mellem hver behandling.


Psykomotorisk behandling tager altid udgangspunkt i forbindelsen mellem din fysiske og psykiske tilstand, og øger din egen fornemmelse og bevidsthed om kroppens signaler, således at du bliver i stand til at aflæse og genkende de signaler, din krop afsender. I denne forbindelse vil du gennem forskellige kropslige øvelser få stressreducerende redskaber og teknikker, sådan at du selv kan have indflydelse på dit stressniveau.

En anden vigtig del af behandlingen er at identificere årsagen til din stresstilstand. Derfor undersøger vi eventuelle uhensigtsmæssige antagelser og tankemønstre, som gør dig sårbar overfor stress, samt hvilken adfærd der enten øger eller reducerer dit stressniveau.

 

Symptomer på stress

Stress kan være en kortvarig, harmløs reaktion på noget, vi føler er meget udfordrende, som f.eks. en jobsamtale eller eksamen. Stress kan også være en langvarig tilstand, der kommer til udtryk ved både fysiske, psykologiske og adfærdsmæssige symptomer. Personer med langvarig stress oplever typisk flere af følgende symptomer:

  • træthed
  • søvnproblemer
  • irritation
  • en følelse af konstant underskud
  • glemsomhed
  • hyppig hovedpine
  • anspændthed
  • en generel følelse af uro i kroppen

Oplever du disse symptomer over længere tid, er det vigtigt, at du søger hjælp.

Bemærk, at stress kan ofte være relateret til søvnproblemer. I disse tilfælde anbefaler jeg, at I ser nærmere på Søvnbehandling.


Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.